Fasulye Musakka Tarifi

MALZEMELER
4 su bardağı kurutulmuş fasulye
1 baş soğan
2 yemek kaşığı tereyağı
4-5 adet kurutulmuş kemik
2 adet orta boy patates
4-5 su bardağı sıcak su
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber



HAZIRLANIŞI
Kurutulmuş fasulye akşamdan üzerine çıkacak kadar soğuk su ilavesiyle ıslatılır. Ertesi sabah suyu süzülür, yıkanır. 4-5 su bardağı sıcak suyla 6-7 dakika kadar haşlanarak, acı tadının iyice kaybolması sağlanır, tekrar süzülür.
Yağ bir tencerede eritilir. Kıyma ya da kuşbaşı et veya kuru kemik, ince kıyılmış soğanla beraber 8-10 dakika yağda kavrulup üzerine salça ilave edilir. Bu aşamada kurutulmuş fasulye de konularak hemen sonra suyu eklenir.
Patates de küp şeklinde iri iri doğranarak yemeğe konulur. Kurutulmuş fasulyeler iyice yumuşadığında altı kapatılan yemek, sıcak olarak servis edilir.



Alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder