Adıyaman Tavası Yapılışı

MALZEMELER
• 1 kilo kuşbaşı et (tercihen kuzu)
• 2 yemek kaşığı tereyağı
• 8 adet domates
• 10 adet yeşil biber
• 4 adet patlıcan
• 1 adet bütün sarımsak
• Yeteri kadar tuz



HAZIRLANIŞI
Domates ve patlıcanı yıkayıp kabuklarını soyun ve yemeklik doğrayın. Biberi de ince olarak dilimleyin. Eti yıkayıp kağıt havlu ile kurulayın ve derin büyükçe bir fırın tepsisine yayıp üzerine tuzunu serpin ve ince dilimlenmiş sarımsak, biber , patlıcanı kat kat düzgünce yerleştirin. En üstüne domatesi ve yine biraz tuz serperek tereyağını küçük parçalar halinde üzerine gelişi güzel dağıtın ve üzerini folyo ile kapatın 200 derecede ısınmış fırında yarım saat kadar pişirin. Folyoyu açıp 10 dakika daha pişirip sıcak olarak servis yapın.



Alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder