Çorum Baklavası Yapılışı

MALZEMELER
• Yarım kilo baklavalık un
• 1 su bardağı nişasta
• 2 yumurta
• 1 çay bardağı zeytinyağı
• 2 yemek kaşığı tereyağı
• 1 yemek kaşığı sirke
• 1 yemek kaşığı yoğurt
• 1 çay kaşığı tuz
• 1 çay bardağı su
• 1 su bardağı ceviz
• Yarım kilo toz şeker
• Yarım limon suyu




HAZIRLANIŞI
Şerbet için yarım kilo şeker ve yarım litre suyu kaynatın içine limon suyu sıkıp bekletin. Geniş bir kapta yumurta ve zeytinyağıyla çırpın, bir su bardağı su, sirkesini ekleyip un ve tuzu ekleyerek yoğurmaya başlayın. Hamura disk şeklini verip yarım saat üzeri kapalı olarak dinlendirin. Avuç içi kadar parçalar koparıp her birine nişasta serperek incecik açın. Her bir yufkaya ceviz sıralayıp rulo olarak sarın. İçine doğru spiral şeklinde sarın. Bir tepsiye tam ortasından başlayarak hamurları birbirine ekleyerek doldurun. Her bir yufkayı diğerine ekleyip rulo yapmaya devam edin. Üzerini kapatıp bir gün serin yerde bekletin. 2 yemek kaşığı tereyağını eritip üzerinde gezdirin ve 180 derecede üzeri kızarana kadar pişirin. Şerbeti fırından çıkan yufkaların üzerine döökün ve çekmesi için bekleyin. Soğuyunca servis yapın.




Alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder