Malzemeler :
Erişteli Yayla Çorbası:
1 Su B. Ev Yapımı Erişte
1 Su B. Yarma Mısır
2 Çorba K. Söke Un
3 Çorba K. Yoğurt
Su
Et Suyu
Üzeri İçin:
Tereyağı
Nane
Hazırlanışı
Tencereye su koyarak yarma mısırı haşlayın. Mısır haşlanmasına yakın, erişteyi ilave edin. Bir kaseye yoğurdu ve unu alın. Üzerine önce soğuk su ardından eriştenin sıcak suyundan ekleyip karıştırın. Elde ettiğiniz terbiyeyi çorba tenceresine karıştırarak dökün. Son olarak et suyunu ilave edin. Küçük bir tavada tereyağını eritin. Üzerine kuru nane ya da ince kıyılmış taze nane ekleyin. Servis kasesine aldığınız çorbanın üzerine erimiş tereyağını gezdirin. Pul biber serpip servis edin.
Alıntıdır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder