MALZEMELER
* 1 kg arapsaçı
* 2 adet orta boy kuru soğan
* 500 gr az yağlı kuşbaşı kuzu eti (Taskebaplık, küçük küpler halinde doğranmış.)
* 4 yemek kaşığı zeytinyağı
* 3 su bardağı sıcak su
* 1 çay kaşığı tuz, karabiber
Terbiyesi için;
* 2 adet limonun suyu
* 1 yemek kaşığı un
YAPILIŞI
Arapsaçını ayıklayıp yıkadıktan sonra süzün ve incecik doğrayın. Etleri ve zeytinyağını geniş bir tencereye koyun. Orta ısılı ateşte, sürekli karıştırarak 5 dakika kadar kavurun.
Yemeklik incecik doğranmış soğanları ekleyip 4-5 dakika daha pişirin. Arapsaçını ilave edip sıcak suyu da aktarın. Tuz ve karabiberi serpip arada sırada karıştırarak kaynayıncaya kadar pişirin.
Kaynamaya başladıktan 10 dakika sonra “kestirme” de denilen terbiyeyi hazırlamak için, limon suyu ve unu bir kaseye aktarıp çatal yardımıyla iyice çırpın.
Yemeğin suyundan birazcık katıp sosu ılık hale getirin ve tekrar yemeğe ilave edip karıştırın. Yemeği, arapsaçı iyice yumuşayıncaya kadar pişirip ocaktan alın. Sıcak sıcak servise sunun.
Alıntıdır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder