Ev Yapımı Kemalpaşa Tarifi

MALZEMELER
2 su bardağı un
3 çorba kaşığı margarin
150 gr. lor peyniri
1 çay kaşığı karbonat
2 adet yumurta

Şerbeti için:
2 su bardağı su
2 su bardağı toz şeker
1 çorba kaşığı limon suyu



HAZIRLANIŞI
Un, margarin, peynir, karbonat ve yumurtaları iyice yoğurun. Hafif yumuşak kıvama gelen hamuru yarım saat dinlendirin. Hamurdan iri kiraz büyüklüğünde parçalar koparıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika pişirin. Şerbeti için su, şeker ve limon suyunu 5 dakika kaynatın. İçine tatlıları da atıp 5 dakika daha kaynatın. Tatlılar parlak bir görünüm aldığında tencereden çıkarıp servis tabağına alın.


Alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder