MALZEMELER
2 su bardağı pirinç
3 çorba kaşığı tereyağı
50 gr. badem
1 adet tavuk göğsü
3 su bardağı su
Bir tutam safran
1 su bardağı bezelye
1 çay kaşığı toz zencefil
Tuz
50 gr. antepfıstığı
HAZIRLANIŞI
Yarım saat tuzlu sıcak suda bekletilmiş pirinci yıkayıp süzün. Tavuk etini suda haşlayıp suyunu ayrı bir yere süzün. Safranı yarım kahve fincanı suda 30 dakika bekletin, tavuk suyuna ilave edin. Bademleri tereyağında 1-2 dakika kavurun. Üzerine pirinci ekleyip beş dakika kavurun. Tavuk etini didikleyin. Bezelye, zencefil ve tuzu, pirince ilave edin. Üzerine safranlı tavuk suyunu döküp kısık ateşte pişirin. Pilavı ocaktan indirip içine fıstığı ekleyin ve demlendirin.
Alıntıdır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder