Lokma Tatlısı Yapılışı

MALZEMELER
Yarım su bardağı ılık su
1 çay kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı kuru maya
2 su bardağı un
Bir tutam tuz

Şerbeti için:
2 su bardağı su
2 su bardağı toz şeker
1 çorba kaşığı limon suyu



HAZIRLANIŞI
Büyük bir su bardağına ılık su, şeker ve mayayı koyun. Maya kabarana kadar bekletin. Sonra bir kaba alın. Unu ilave edip yoğurun. Hamur katı olursa biraz daha ılık su ilave edin. Üzerini örtüp 30 dakika bekletin. Şerbet için su ve şekeri kaynatın. Limon suyunu ilave edin. Şerbeti soğumaya bırakın. Hamurdan fındık iriliğinde parçalar koparıp elinizle yuvarlayın. Yağda kızartıp şerbetin içine atın.


Alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder