MALZEMELER
• 2 patlıcan (topan)
• 2 kırmızı biber
• 2 diş sarımsak
• 1 su bardağı kadar yoğurt
• Yarım demet maydanoz
• 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
• Yeteri kadar tuz ve zeytinyağı
HAZIRLANIŞI
Patlıcan ve kırmızı biberi közleyip kabuklarını soyun. İnce olarak dilimleyin. Sarımsağı tuz ile havanda dövüp yoğurtla çırpın. Dikkatle karıştırarak patlıcan ve biberi ekleyin, servis tabağına alın. Başka bir sos tavasında zeytinyağını ısıtın ve üzerine kırmızı biberi gezdirip cızırdama sesi gelir gelmez ocaktan alıp yoğurtlu patlıcanlı biberin üzerinde gezdirin. Üzerine incecik kıyılmış maydanozu serpin ve servis yapın.
Alıntıdır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder