Patates Çanağında Patlıcan Hazırlanışı

MALZEMELER
3 adet patates
2 adet patlıcan
1 adet yumurta
1 çay bardağı kaşar peyniri
3 çorba kaşığı tereyağı
2 adet domates
4 çorba kaşığı zeytinyağı
Yarım limonun suyu
Yarım demet maydanoz
Tuz
Karabiber



HAZIRLANIŞI
Patatesleri soyup rendeleyin. Suyunu sıkarak yumurta, rendelenmiş kaşar peyniri, eritilmiş tereyağı, tuz ve karabiberle karıştırın. Harçtan parçalar koparıp çanak şekli verin ve muffin kalıplarına yerleştirin. 200 derece fırında 25 dakika pişirin. Patlıcanları közleyin, kabuklarını soyup iri küp halinde doğrayın. Kabukları soyulup doğranmış domates, zeytinyağı, limon suyu, kıyılmış maydanoz ve tuz ekleyip karıştırın. Patateslerin üzerine harcı paylaştırın.



Alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder