MALZEMELER
1 kg. semizotu
2 adet kabak
2 adet patates
1 demet taze soğan
250 gr. kıyma
4 adet domates
1 demet maydanoz
1 demet dereotu
1 çay bardağı su
1 kahve fincanı zeytinyağı
Tuz
Karabiber
HAZIRLANIŞI
Semizotunu ayıklayıp yıkadıktan sonra süzülmeye bırakın. Kabak ve patatesleri doğrayın ve tuzlu suda bekletin. İnce kıydığınız taze soğanlarla soteleyin. Kıymayı da ilave ederek kavurun. Domatesleri rendeleyin ve yarısını kıymaya ekleyin. Yemek suyunu çekmeden semizotu, kabak ve patatesleri de ilave edin. Maydanoz, dereotu, su ve kalan domates rendesini ekleyerek pişirin.
Alıntıdır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder