MALZEMELER
2'şer adet kabak ve patlıcan
400 gr. ince dövülmüş tavuk bonfile
2 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı un
1.5 su bardağı süt
Tuz
HAZIRLANIŞI
Temizlenmiş kabak ve patlıcanları halka şeklinde kesin. Patlıcanların acısının çıkması için tuzlu suda 15 dakika bekletin. Elinizle sıkıp fazla suyunu alın. Tavuk etlerini daire şeklinde kesip kızartın. Aynı yağda kabağı ve patlıcanı da kızartın. Ayrı bir tavada tereyağını eritin ve unu bir dakika kavurun. Sütü ekleyin, beşamel sos hazırlayın. Sebze ve etin aralarına beşamel sos gezdirip üst üste dizin.
Alıntıdır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder