MALZEMELER
• Yarım kilo dana kıyma
• 7-8 taze acur (veya kuru acur)
• 1 su bardağı tuzsuz sarı leblebi
• Yarım yemek kaşığı acı biber salçası
• 1 yemek kaşığı domates salçası
• 1 kuru soğan
• Yarım demet maydanoz
• Yeteri kadar tuz ve karabiber
HAZIRLANIŞI
Leblebileri yaklaşık 1 saat sıcak suda bekletin. Acurları yıkayıp ikiye kesin ve içlerini dikkatlice oyun. Tuz ve karabiber ile ovarak tatlandırıp kenara alın. Bu arada kuru soğanı incecik doğrayın. Sıvıyağda biraz kavurup içine kıymayı ekleyin. Kıymayı hafifçe karıştırıp çok kavurmadan ocaktan alın içine baharatları, suyu süzülmüş leblebileri ve incecik kıyılmış maydanozu ekleyip salçalarını koyun, gerekiyorsa biraz tuz ekleyin. Acurların içini bu harçla doldurup tencereye dikkatlice dizin. Üzerine bir su bardağı su ekleyip tuz ve karabiberini serpip kapağını kapatın ve 40 dakika kadar pişirip sıcak olarak servis yapın.
Alıntıdır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder