MALZEMELER
4 adet bostan patlıcanı
6 çorba kaşığı tereyağı
1 kahve fincanı un
2 su bardağı süt
Tuz
Üzerine:
500 gr. kuşbaşı tavuk
1 çorba kaşığı tereyağı
1 diş sarmısak
2 adet domates
4 adet sivri biber
1 su bardağı sıcak su
Tuz
Karabiber
HAZIRLANIŞI
Patlıcanları közleyip içlerini çıkarın ve iyice ezin. Unu yağda kavurun, üzerine ılık süt ekleyin, koyulaşana kadar karıştırarak pişirin. Ezilmiş patlıcanı da ekleyip 10 dakika pişirin. Tavuğu, suyunu salıp çekene kadar pişirin. Tereyağını da ilave edip 10 dakika daha pişirin. Üzerine dövülmüş sarmısak, küp doğranmış domates ve sivri biber, tuz ve karabiber ile suyu ekleyerek 25 dakika pişirin. Beğendiyle birlikte servis yapın.
Alıntıdır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder