MALZEMELER
• 1 kilo dana kıyma (birazı kuzu olabilir)
• 1 yumurta
• 1 yemek kaşığı irmik
• Çeyrek bayat ekmek
• 1 adet kuru soğan
• 1 çay kaşığı kimyon
• yarım çay kaşığı karabiber
• yeteri kadar tuz
• 1 çay kaşığı karbonat
• 1 çay kaşığı kırmızı biber
HAZIRLANIŞI
Kuru soğanı rendeleyip, ekmeği blendarda iyice ufalayın. İrmik ve karbonat hariç tüm malzemeyi iyice yoğurun. Karbonat ve irmiği ekleyip yarım saat daha yoğurmaya devam edin. Tekirdağ köftesinin fazla yoğrulması gerekmektedir. Ardından uzun ince köfteler hazırlayıp kapaklı bir kapta 24 saat buzdolabında dinlendirip ızgarada pişirip servis yapın.
Alıntıdır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder