Tombul Kabak Dolması Yapılışı

MALZEMELER
6 adet tombul kabak
1 adet soğan
1 çay bardağı pirinç
Yarım demet maydanoz ve dereotu
8-10 dal nane
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 çay bardağı zeytinyağı
1.5 su bardağı su
Tuz
Karabiber


HAZIRLANIŞI
Kabakları yıkadıktan sonra üstünden kesip kapak yapın. İçlerini oyun ve tuzla ovun. Yemeklik doğranmış soğanı bir kaseye alın. İçine yıkanmış pirinç, kıyılmış maydanoz, dereotu ile nane, toz şeker, zeytinyağı, tuz, karabiber katıp karıştırın. Dolmaların içini harçla doldurup tencereye dizin. Üzerine kestiğiniz kapakları yerleştirin ve suyu koyun. Orta ateşte 30 dakika pişirin.


Alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder