Biberiyeli Kuzu But Tandır Tarifi

8 KİŞİLİK
HAZIRLAMA SÜRESİ 15 DAKİKA
PİŞME SÜRESİ 120 DAKİKA
MALZEME LİSTESİ
* 1 adet kuzu budu (1 kg-1,5 kg ağırlığında)
* 10 diş sarmısak
* 2 adet orta boy kuru soğan
* 5 su bardağı sıcak su
Sos için;
* 4 yemek kaşığı zeytinyağı
* 2 yemek kaşığı ketçap (1 yemek kaşığı domates salçası da kullanabilirsiniz.)
* 2 tepeleme yemek kaşığı yoğurt
* 2 çay kaşığı tuz, karabiber
* 2 çay kaşığı kuru kekik, nane
* 2 yemek kaşığı kuru biberiye (10-15 santim boyunda taze biberiye de kullanabilirsiniz.)



YAPILIŞI
Kuzu budunu yıkayıp süzün. Sarmısakları soyup bütün halde bırakın. Soğanları soyup ortadan ikiye bölün.
Sosunu hazırlamak için, zeytinyağı ve ketçabı bir kaseye aktarın. Üzerine yoğurdu ekleyip tuz, karabiber, kuru kekik ve naneyi ilave edin. Çatal yardımıyla iyice çırpın. Varsa biberiyeyi de ekledikten sonra sosu elinizle ya da fırça yardımıyla budun her tarafına sürün.
Kuzu budunu fırın tepsisine yerleştirin. Soğan ve sarmısakları da tepsiye serpiştirip 5 su bardağı sıcak suyu aktarın. Üzerini alüminyum folyoyla kapatın.
Yemeği 175 dereceye ve altüst konuma ayarladığınız fırında en az 2 saat kadar pişirin. Fırından çıkardığınız ete çatal batırarak pişip pişmediğini kontrol edin.
Çatal ete rahatça batıyorsa, yani et yumuşamışsa pişmiş demektir. Fırından çıkardığınız eti sıcak sıcak servise sunun.



Alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder