MALZEMELER
• 1 brokoli
• 2 diş sarımsak
• 1 yemek kaşığı üzüm sirkesi
• Yarım limon suyu
• 1 kahve fincanı zeytinyağı
• 1 çay kaşığı kimyon
• 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
HAZIRLANIŞI
Brokolinin çiçeklerini parçalar halinde gövdesinden koparıp yıkayın ve kevgire süzülmesi için alın. Derin bir tencereye su doldurup kaynatın biraz tuz serpip brokoli parçalarını içine atın. Yaklaşık 30-35 dakika kadar haşlayıp pişip pişmediğini kontrol edin. Pişen brokolilerin suyunu süzün. Sarımsağı ezip diğer tüm malzemeyle birlikte iyice çırpın ve içine brokolileri aktarın. Dikkatlice karıştırıp servis tabağına alın. Ilık veya soğuk olarak balık veya et ızgaralarıyla birlikte garnitür olarak servis yapın.
Alıntıdır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder