Dana Mahmudiye Yapılışı

MALZEMELER
• 1 kg. dana kusbaşı
• 100 gr tereyağı
• 2 çorba kaşığı un
• 4-5 diş sarımsak
• 2-3 taze soğan
• 2 orta boy kuru soğan
• 1 su bardağı sıcak suda 10 dakika tutulmuş dilimlenmiş kuru kayısı
• 1 su bardağı kabuksuz badem
• 1 tarçın kabuğu
• 1 tatlı kaşığı tatlı toz biber
• Arzu ederseniz bir tutam yeni bahar
• Taze çekilmiş karabiber



HAZIRLANIŞI
Bir tencereye tereyağı ve yemeklik doğranmış soğanı koyup soteleyin. Dana etini ekleyip ocağın altını açın ve kızarmaya başlayınca ocağın altını kısıp 1-2 parmak su ilave edin ve kapağını kapatıp, 30dk pişirin. Bu süre zarfında ara sıra suyunu kontrol edin. Gerekirse biraz daha su ilave edin. Tuzunu ve baharatlarını ekleyin. Küçük bir kasede un ve 1 çay bardağı ılık suyu iyice karıştırın. Dikkat edin topaklanmasın. Tencereye unlu suyu ilave edih, kabuğu çıkarılmış bademleri teflan tavada hafi pembeleşinceye kadar kavurun, Kuru kayısıları dörde bölün ve her ikisined ete ilave edin. Tuzunu ve incecik kıyılmış taze soğanı ilave edip kapağını kapatın. 10 dakika kadar kısık ateşte pişirin ocağın altını kapatın. 15-20 dakika kadar kapağını açmadan dinlendirip, toz kırmızı biber ve tereyağını kızdırıp üzerine gezdirin ve sıcak olarak servis yapın.


Alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder