MALZEMELER
• 1,5 su bardağı un
• 1 çay bardağı esmer şeker
• 1 paket vanilya
• 1 paket kabartma tozu
• 1 çay kaşığı zencefil tozu
• 1 çay kaşığı tarçın
• 100 gr tereyağı (eritilmiş)
• 1 su bardağı süt
• 2 yumurta
• 2 elma
HAZIRLANIŞI
Fırını 175 derecede ısıtıp, tart kalıbını yağlayarak hazırlayın. Kuru malzemeyi bir kapta karıştırın. Ayrı bir kapta da süt, pekmez, yumurta, tereyağı ve küp küp kesilmiş elma dilimlerini karıştırın. Unlu karışımı diğer malzemenin üzerine dökün ve malzemeler hafifçe birbirine karışıp, nemlenene kadar karıştırın. Tart kalıbına boşaltıp 45 dakika pişirin. Fırından çıkardıktan sonra 5 dakika bekletip, kalıptan çıkarın.
Alıntıdır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder