Havuç Çorbası Yapılışı

MALZEMELER
1 adet soğan
Tuz
2 diş sarmısak
5 adet kızarmış havuç
1 adet elma
2 çorba kaşığı sıvıyağ
1 çorba kaşığı un
4.5 su bardağı tavuk suyu
Karabiber
Kırmızıbiber



HAZIRLANIŞI
Soğan, sarmısak, elma ve kızarmış havuçları küçük küçük doğrayın. Yağı kızdırın, doğranmış malzemelerle baharat ve tuzu katın, beş dakika pişirin. Ateşi kısıp unu ilave edin, iyice karıştırın. Et suyunu da tencereye koyun. Sürekli karıştırarak birkaç taşım kaynatın. Çorbayı ocaktan alıp, blenderdan geçirin. Biraz krema ve maydanozla servis yapın.


Alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder