MALZEMELER
* 250-300 gr kuru kayısı
* 1 su bardağı iri çekilmiş ceviz içi
* 50-100 gr sade yağ (Tereyağı da kullanabilirsiniz.)
* 1 su bardağı su
* 1 su bardağı tozşeker
YAPILIŞI
Kayısıları tek tek yıkayıp bol miktardaki ılık suyun içinde en az 2-3 saat beklettikten sonra süzün. Bıçakla ortadan yarıp cep gibi hazırlayın. (Dik kısmından ayırmayın.)
İrice çekilmiş ceviz içi ve şekerin yarısını bir kasede karıştırın. Cevizli karışımı çay kaşığı yardımıyla kayısıların içine doldurup bastırarak kapatın.
Geniş bir tencere ya da tepsiyi yağlayıp kayısıları yerleştirin ve kısık ateşin üzerine oturtun. Üzerine su ve kalan tozşekeri gezdirip kalan yağı, ister eriterek, ister fındık büyüklüğünde parçalara ayırarak dağıtın.
Üzerini bir kapakla kapatıp kayısıları en az 15-20 dakika, suyunu iyice çekinceye kadar pişirin ve ocaktan alın. Ilık ya da soğuk olarak servise sunun.
Alıntıdır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder