Kremalı Balık Tarifi

MALZEMELER
• 4 levrek fileto
• 100 gram krema
• 1 kahve fincanı çam fıstığı (dolmalık fıstık)
• 1 su bardağı ekmek (bayat)
• Yarım limon suyu
• 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
• Yarım çay kaşığı karabiber
• Yeteri kadar tuz
• 1 yemek kaşığı zeytinyağı


HAZIRLANIŞI
Levrek filetolarını yıkayıp kevgire alın. Yanmaz tabanlı bir tavada fıstıkları altın rengi olana kadar kavurun ve soğuması için tavada bekletin. Bu arada bayat ekmeği blenderda ufalayın ve soğuyan fıztıkların içine atın. Üzerine krema, karabiber, kırmızı toz biber, zeytinyağı, tuz ve limon suyunu ekleyip tüm malzeme birbirine karışana kadar iyice karıştırın. Levrek filetoları yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine sıralayıp üzerine fıstıklı harcı paylaştırın. 180 derecede ısınmış fırında 20-25 dakika kadar pişirip sıcak olarak hemen servis yapın.


Alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder