MALZEMELER
• 1 su bardağı haşlanmış nohut
• 2 su bardağı pirinç
• 1 kuru soğan
• Karabiber
• Tuz
• 2,5 su bardağı tavuk suyu
• 2 yemek kaşığı tereyağı
HAZIRLANIŞI
Pirinçleri sıcak suda 1 saat kadar bekletin. Tereyağını pilav tenceresine koyup yemeklik doğranmış soğanı kavurun. Pirinçleri yıkayıp süzün ve içine atın. Biraz kavurup, nohutu ekleyin tavuk suyunu, karabiberi ve gerekiyorsa tuzunu ilave edip önce yüksek ateşte 3 dakika, sonra kısık ateşte 15 dakika pişirip altını kapatın ve 5 dakika kadar dinlendirin.
Alıntıdır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder