Patatesli Gül Böreği Tarifi

MALZEMELER
5 adet patates
2 adet biber
1'er çay kaşığı kırmızıbiber, karabiber ve kimyon
4 adet yufka
1 çay bardağı süt
2 adet yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
Tuz


HAZIRLANIŞI
Patatesleri haşlayıp küçük küçük doğrayın. Biberleri de küçük doğrayıp patatese ilave edin. Baharatlarla karıştırın. Yufkaları ikiye bölün. Yumurta, süt ve sıvı yağı çırpın. Bir miktar ayırıp kalanını yufkaların üzerine sürün. Patatesli harçtan yufkanın bir kenarına koyun, rulo biçiminde sarıp gül biçiminde kıvırın. Yağlanmış fırın tepsisine dizin. Üzerine kalan yumurtalı harcı sürün, susam ve çörekotu serpin. 200 derecelik fırında pişirin.


Alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder