MALZEMELER
3 çorba kaşığı yoğurt
200 gr. margarin
1 adet yumurta
20 çorba kaşığı un
1 paket kabartma tozu
Tuz
İç malzeme için:
Yarım kg. kabak
Yarım kg. ıspanak yaprağı
1 çay fincanı süt
1 adet yumurta
1.5 su bardağı beyaz peynir
1 su bardağı kaşar peyniri
HAZIRLANIŞI
Oda sıcaklığında margarini, yumurta ve yoğurdu karıştırın. Un, kabartma tozu ve tuzu ekleyip, yoğurun. Hamuru tart kalıbına yerleştirin. Kabarmaması için birkaç yerinden delin. Ispanak yapraklarını kaynar suya batırıp çıkarın ve doğrayın. Kabakları rendeleyip, ıspanakla karıştırın, sıkarak fazla suyunu alın. Yumurta, rendelenmiş beyaz peynir, süt ve karabiber ekleyip karıştırın, hamurun üzerine yayın. En üste rendelenmiş kaşar peyniri serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin.
Alıntıdır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder