Sürpriz Tatlı Tarifi

MALZEMELER
1 paket milföy hamuru
2'şer çay bardağı badem ve antepfıstığı
1 çay bardağı toz şeker
1 adet yumurtanın akı

Şerbeti için:
3 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
1 çorba kaşığı limon suyu




HAZIRLANIŞI
Badem ve antepfıstığını robotta çekin. Üzerine yumurta akı ve toz şeker ilave edip karıştırın. Milföy hamurlarını uzunlamasına açın. Hamurun uzun kenarına harçtan koyun, rulo yapın. Bir parmak uzunluğunda kesin ve tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirin. Su ve toz şekeri kaynatın, limon suyunu ekleyip 1-2 dakika daha kaynatın. Soğuduktan sonra ılık tatlının üzerine dökün.



Alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder