Tavuklu Semizotu Tarifi

MALZEMELER
1 demet semizotunun yaprağı
10 adet kiraz domates
2 adet orta boy soğan
1 adet tavuk göğsü
1 çorba kaşığı tereyağı
Tuz
Karabiber
Kimyon
Pul biber
Yarım limonun suyu
3 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz


HAZIRLANIŞI
Semizotunu yıkayıp süzün ve bir kaseye alın. Üzerine dörde bölünmüş kiraz domates ve piyazlık doğranmış soğan ilave edip harmanlayın ve servis tabağına alın. Diğer taraftan tavuğu haşlayıp irice didikleyin. Tereyağını eritip tavuğu baharatlarla soteleyin ve semizotunun üzerine ilave edin. Limon suyu, zeytinyağı ve tuzu karıştırıp semizotunun üzerine gezdirin.



Alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder