MALZEMELER
• 3 adet yumurta
• 1 su bardağı yoğurt
• 1 su bardağı irmik
• 3 su bardağı un
• 1 paket vanilya
• 1 kahve fincanı sıvıyağ
• 1 paket kabartma tozu
• 5 su bardağı toz şeker
• 5 su bardağı su
• Yarım limonun suyu
HAZIRLANIŞI
Yumurtayı iyice çırptıktan sonra içine yoğurt, şeker ve diğer malzemeleri ekleyerek karıştırın. Karışımı yağlı kağıt döşeli bir fırın tepsisine boşaltıp 180 derecede 45-50 dakika pişirin. Bu arada tatlının şerbetini kaynatın. Fırından çıktıktan 10 dakika sonra dilimleyip sıcak şerbeti dökün ve tatlının üzerini kapatın.
Alıntıdır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder