Yoğurtlu Pancar Salatası Tarifi

MALZEMELER
• Yarım kilo pancar
• 1 su bardağı üzüm sirkesi
• 4 diş sarımsak
• 1 tatlı kaşığı tuz
• 1 su bardağı kadar süzme yoğurt
• Bir tutam taze çekilmiş beyaz biber (arzu ederseniz)

Üzeri için
• İnce kıyılmış maydanoz
• Zeytinyağı



HAZIRLANIŞI
Pancarları yıkayıp derin bir tencereye alın üzerini örtecek kadar su koyup iyice haşlayın. Yaklaşık 30 dk. sonra haşlanacaktır. Çatal batırakar haşlanıp haşlanmadığına bakabilirsiniz. Pancarları sudan çıkartıp kabuklarını soyun ve küp küp doğrayın. Bir kapta üzüm sirkesine yatırın ve en az 1 saat bekletin. Sarımsağı tuz ile havanda dövüp, yoğurt, taze çekilmiş beyaz biber ile iyice karıştırın. Pancarların süzüp yoğurdun içine atıp harmanlayın. Servis tabağına alıp üzerine maydanoz ve zeytinyağı serpin.



Alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder