Ananaslı Puding Yapılışı

MALZEMELER
• 1 kutu ananas (dilimlenmiş)
• 3 yaprak jöle
• Yarım limon suyu
• 4 su bardağı süt
• 1 yemek kaşığı un
• 1 yemek kaşığı tereyağı
• Yarım su bardağı toz şeker (damak tadınıza göre)


HAZIRLANIŞI
Yaprak jöleyi önce soğuk suya batırıp yumuşatın suyunu süzüp bir çay bardağı kadar ılık suyla derin bir kapta eritin. Blenderı çalıştırıp ananası pure yapın. Erimiş jölenin içine alın iyice karıştırın. Bir tencereye soğuk süt, un ve şekeri koyup çırpıcı ile karıştırın. Ocağa alıp kısık ateşte karıştırarak pişirin. Kıvam tutmaya başladıktan bir kaç dakika sonra ocağın altını kapatın ve tereyağını ekleyip iyice karıştırın. Biraz ılınınca diğer ananaslı karışımla karıştırıp küçük kaplara paylaştırın. Soğuması için buzdolabına kaldırıp en az 3 saat bekletin.


Alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder