Bademli Yoğurt Tatlısı Yapılışı

MALZEMELER
4 adet yumurta
1 çay bardağı tozşeker
2 çay bardağı yoğurt
1,5 çay bardağı irmik
2 paket vanilya
2 paket kabartma tozu
5 çay bardağı un

Ayrıca; 2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 su bardağı soyulmuş badem

Şurup için; 4 su bardağı tozşeker
4 su bardağı su



HAZIRLANIŞI
Şurubu hazırlamak için, su ve tozşekeri orta boy bir tencereye koyup orta ısılı ateşte, arada sırada karıştırarak kaynatın.
Şurubun koyulaşması için ocağın altını kısıp 10 dakika daha kaynattıktan sonra ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
Hamuru hazırlamak için, oda sıcaklığında beklemiş olan yumurtaları derin ve geniş bir kaba kırın. Tozşekeri ekleyip mikserin yüksek devriyle, köpük köpük oluncaya kadar, en az 5 dakika çırpın.
Yoğurt ve irmiği ilave edip mikserle 2-3 dakika daha çırpmaya devam edin. Son olarak vanilya, kabartma tozu ve unu ekleyip birkaç dakika daha çırpın.
Diğer taraftan, en az 30 santim çapında yuvarlak ya da aynı boyutlardaki kare, dikdörtgen bir fırın kabını 2 yemek kaşığı sıvıyağla yağlayın.
Hazırladığınız hamuru kaba aktarıp kaşıkla üzerini düzeltin. Bademleri de serpiştirin.
5 dakika önceden ısıtıp 180 dereceye ayarladığınız fırında 30-35 dakika, üzeri altın sarısı oluncaya kadar pişirip çıkarın.
Henüz sıcak haldeyken üzerine soğuk şerbeti gezdirip çekmesi için bekletin. Dilimleyerek servise sunun.



Alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder