Cevizli Tartolet Yapımı

MALZEMELER
Tart hamuru için;
* 125 gr bitkisel margarin
* 4 yemek kaşığı tozşeker
* 1 paket vanilya
* 2 çay kaşığı kabartma tozu
* 2 adet yumurta
* Yaklaşık 3 su bardağı un

Karamel için;
* 25-30 adet ceviz içi
* 1 su bardağı tozşeker
* 1 su bardağı hazır süt kreması (200 ml)
* 2 yemek kaşığı su



YAPILIŞI
Oda sıcaklığında beklemiş olan margarini ve tozşekeri yoğurma kabına alın. Malzemeleri birbirine yedirinceye kadar karıştırın. Vanilya, kabartma tozu ve yumurtaları ekleyip karıştırmaya devam edin.
Unu da azar azar ekleyerek pürüzsüz ve kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamurun üzerini temiz bir bezle örtüp 20 dakika bekletin.
Hamuru un serpilmiş tezgahın üzerine alıp merdane yardımıyla yarım santim kalınlığında açın. Küçük tartolet kalıplarını hazırlayın.
Açtığınız hamurdan çay bardağı ağzıyla yuvarlak parçalar çıkarın. Bu hamurları yağlanmış tartolet kalıplarına bastırarak yerleştirin. Kenarlarını havuz gibi yükseltin ve bir kenarda bekletin.
Karamel sosu hazırlamak için, tozşekeri küçük bir tencerede iki yemek kaşığı suyla karıştırıp kısık ateşte pişirin. Şeker eriyip koyulaşmaya başlayınca (karamel rengi alınca) ocaktan alın. Üzerine hemen kremayı döküp yedirinceye kadar hızlı hızlı karıştırın.
Hazırladığınız karamelli kremayı tartoletlerin üzerine paylaştırın. Ceviz, badem ve fındıkla süsleyin.
Tartoletleri 5 dakika önceden ısıtıp 180 dereceye ve alt-üst konuma ayarladığınız fırında kenarları sarı-kahverengi oluncaya kadar, en az 20 dakika pişirip çıkarın. Soğuyunca servise sunun.



Alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder