Mantarlı Gökçebel Tavuğu Yapılışı

Malzeme listesi
12 adet tavuk baget
2 çay kaşığı tuz, karabiber
1 adet limonun suyu
1 yemek kaşığı yoğurt
2 tatlı kaşığı domates salçası
2 adet orta boy kuru soğan
4 yemek kaşığı sıvıyağ
4-5 diş sarmısak
1-2 su bardağı konserve mantar (Taze mantar da kullanabilirsiniz.)
2 su bardağı sıcak su
Varsa 1 tatlı kaşığı ince kıyılmış biberiye



HAZIRLANIŞI
Tavuğun sosunu hazırlamak için yoğurt, salça, tuz, karabiber ve limon suyunu derin bir kaba koyup çatalla çırpın. Tavukları bu sosa iyice bulayıp bir kenarda bekletin.
Diğer taraftan, soğanları soyup ortadan ikiye bölün. İncecik yarımaylar halinde dilimleyin. Sarmısakları pirinç tanesi büyüklüğünde doğrayın.
Sıvıyağı geniş bir tencereye aktarıp orta ısılı ateşte kızdırın. Soslu tavukları kızgın yağda önlü arkalı 5-6 dakika kadar kızartın. Soğan ve sarmısakları ilave edin. Karıştırmaya devam ederek 5-6 dakika daha kavurun.
Uzunlamasına ikiye böldüğünüz mantarları katıp suyu ilave edin. Biberiye tavuğa çok hoş bir tat verir, varsa ekleyin. Tencerenin kapağını kapatıp kaynatın.
Kaynayınca ocağın altını kısıp, kısık ateşte tavuklar iyice yumuşayıncaya kadar pişirin. Ocaktan alıp sıcak sıcak servise sunun. İsterseniz bu yemeğe mantarları eklerken 7-8 adet Brüksel lahanası da katabilirsiniz.



Alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder