Milföye Sarılmış Kuzu İncik Tarifi

MALZEMELER
6 adet kuzu incik eti
6 adet dondurulmuş milföy hamuru (yaklaşık 10-10 cm boyutlarında)
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet orta boy kuru soğan
1 çay kaşığı tuz, karabiber
2 su bardağı sıcak su
2 adet yumurtanın sarısı



HAZIRLANIŞI
Geniş bir tencereye zeytinyağını koyup kızdırın. Kuzu incik etlerini kızgın yağda 5-6 dakika kadar çevire çevire kızartın.
Etlerin üzerine 2 bardak sıcak suyla beraber tuz ve karabiberi ekleyin. Soyup dörde böldüğünüz kuru soğanı da ekleyip kapağını kapatarak etleri 20-25 dakika pişirin.
İyice yumuşayan incik etlerini bir el kevgiriyle süzerek alın ve soğumaya bırakın. Diğer taraftan, dondurulmuş milföy hamurlarını tezgahın üzerine aralıklı olarak dizin.
Buzu iyice çözülen ve yumuşayan milföyleri bir merdane ya da oklava yardımıyla inceltip genişletin. Her birinin ortasına soğuyan incik etlerini koyup bohça gibi sarın. Ancak kemiklerin ucu dışarıda kalmalı. Sonra, yumurta sarılarını bir kasede çırpıp fırça yardımıyla milföy hamurlarının üzerine sürün. Pişerken hava alması için hamurun birkaç yerini kürdan yardımıyla delin.
Milföye sarılı etleri hafifçe yağlanmış fırın tepsisine aralıklı olarak dizin. En az 5 dakika önceden 175 dereceye ayarlanmış fırında 20-25 dakika, milföylerin üzeri iyice kızarıncaya kadar pişirip çıkarın.
Bir servis tabağına yerleştirip yanında haşlanmış sebze, pilav, patates kızartması gibi garnitürlerle servise sunun.


Alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder