Mürdüm Erikli Pasta Tarifi

MALZEMELER
• 24 parça kedili bisküvi
• 1 su bardağı süt

KREMASI İÇİN
• 100 ml. krema
• 400 gr. beyaz çikolata
• 1 yemek kaşığı un
• 1 yemek kaşığı tereyağı
• 4 su bardağı ılık süt
• 1 su bardağı toz şeker
• 1 su bardağı mürdüm eriği marmelatı
• 1 su bardağı pudra şekeri
• 1 tatlı kaşığı mısır nişastası



HAZIRLANIŞI
Un ve tereyağnı bir tencerede biraz kavurup sütü ekleyin. Muhallebi kıvamını tutturunca ocaktan alıp içine toz şekeri ekleyip iyice karıştırın.
Beyaz çikolatayı benmari usulü kremayla birlikte ocağa alın ve iyice karıştırarak eritin. Eriyen çikolatayı muhallebiye ilave ederek birbirine iyice yedirin. Sütü yayvan bir kaseye boşaltın ve kedi dillerinin üç tanesinin bir tarafını süte batırıp ter çevirerek küçük bir tabağa alın üzerine iki yemek kaşığı kremayı yayıp tekrar üç kedi dili ile kapatın. Üzerine bir yemek kaşığı krema yayıp erik marmelatını dökün. Tüm kedi dillerine ayrı tabaklarda aynı işlemi yapın ve buzdolabında en az bir saat kadar beklettikten sonra servis yapın. Bu tatlıyı tek bir paça olarak yapıp daha sonra dilimleyerek de servis yapabilirsiniz.


Alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder