MALZEMELER
• 3 yumurta
• 1 su bardağı süt
• Yarım su bardağı sıvıyağ
• 1 su bardağı toz şeker
• 3 su bardağı un
• 1 paket kabartma tozu
• 1 portakal kabuğu rendesi
• 2 limon suyu
• 100 gr. haşhaş
HAZIRLANIŞI
Oda sıcaklığındaki yumurtaları şekerle çırpın. Sırayla süt, sıvıyağ limon suyu ve kabartma tozunu ekleyip, çırpın. Elenmiş unu hamura ekleyin. Son olarak haşhaşı ve portakal kabuğu rendesini ilave edin. Yağlanmış kalıba dökün. Fırını 175 derecede ısınmış fırına atıp üzeri pembeleşinceye kadar 40-50 dakika pişirin.
Alıntıdır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder