Tabule Tarifi

Malzemeler
* 1 su bardağı ince köftelik bulgur
* 1 su bardağı sıcak su
* 2 demet maydanoz
* 5-7 sap taze yeşil soğan
* 2 çay kaşığı tuz, kırmızı pul biber
* 1 adet büyük boy narın taneleri
* Yarım su bardağı iri dövülmüş ceviz içi

Sos için;
* 1 su bardağı sızma zeytinyağı
* 3 yemek kaşığı nar ekşisi
* 1 yemek kaşığı kuru nane veya kuru fesleğen
* 1 çay kaşığı tuz, karabiber



Yapılışı
Yıkayıp süzdüğünüz bulguru geniş bir çelik tencereye koyup üzerine sıcak suyu aktardıktan sonra tencerenin kapağını kapatın. Bulguru sıcak suda 20 dakika kadar bekletin.
Diğer taraftan, taze soğanları ve maydanozu ayıklayıp incecik doğrayın. Üzerine nar tanelerini ve ceviz içini ilave edip iyice karıştırın.
Tencerede bekleyen bulgurun kapağını açıp tuz ve pul biberi ekledikten sonra karıştırın. Hazırladığınız yeşillikleri de tencereye koyup tekrar karıştırın.
Sos için derin bir kaba zeytinyağı, nar ekşisi, nane, fesleğen, tuz ve karabiberi koyup çatalla iyice karışıncaya kadar çırpın. Sonra da bu sosu salatanın üzerine gezdirip iyice karıştırın.
Yaklaşık 10 dakika bekletip üzerini ikiye bölünmüş kiraz domatesler ve taze nane yapraklarıyla süsleyerek servise sunun.



Alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder