Zeytinyağlı Patlıcan Tarifi

MALZEMELER
• 2 patlıcan
• 2 domates
• 6 diş sarımsak
• 2-3 sivri biber (arzu ederseniz)
• 1 havuç
• Yeteri kadar zeytinyağı
• Yeteri kadar tuz
• 1 tatlı kaşığı toz şeker
• 1 çay bardağı duru su



HAZIRLANIŞI
Patlıcanları alaca soyup dilimleyin ve tuzlu suya atın. Patlıcanlarınız büyükse her bir dilimi ikiye veya dörde bölebilirsiniz. 10-15 dakika sonra kağıt havluya çıkartıp kurulayın. Bu arada domatesleri yemeklik doğrayıp biber ve havucu küp küp doğrayın. Yine yemeklik doğradığınız soğanı zeytinyağında az soteleyin ve üzerine biber, patlıcan ve domatesleri sırasıyla koyun. Toz şeker, tuzu serpip suyunu ekleyin ve kapağını kapatıp kısık ateşte 40 dakika pişirin.


Alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder