Lokma Tarifi

MALZEMELER
• 3 su bardağı un
• 1 yumurta
• 1 su bardağı ılık su
• 1 tatlı kaşığı kuru maya bir çimdik tuz
• Yarım çay kaşığı toz şeker

Şerbeti
• 3 su bardağı toz şeker
• 3 su bardağı su
• Ayrıca kızartmak için sıvıyağ



HAZIRLANIŞI
Hamur malzemesini iyice yoğurup üzerini kapatın ve bir saat mayalandırın. Bu arada şerbetini hazırlayın. Bir kaseye buz gibi su koyun ve elinizi sık sık ıslatarak hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp baş parmağınızla işaret parmağınızı birleştirerek yuvarlatın ve tam ortasından parmağınızı batırıp delik açın kızgın yağa atın. Tüm hamura aynı işlemi yapın. Hamurlar kızardığı anda kevgirle alıp direk ılık şuruba atın.


Alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder