MALZEMELER
• 20-25 Brüksel lahanası
• 150 gr. tavuk göğüs eti
• 2-3 sarımsak
• 1 küçük kuru soğan
• Yarım su bardağı bulgur
SOSU İÇİN
• 1 yemek kaşığı hardal
• 1 yemek kaşığı mayonez
• 2 yemek kaşığı yoğurt
• Dörtte bir demet demet dereotu
HAZIRLANIŞI
Tavuk etini haşlayın. Brüksel lahanalarını 15 dk. kadar haşlayıp yumuşamalarını sağlayın. Lahanaların dikkatlice içlerini çıkartın.
Haşlanmış olan tavuk etini kıyın. Bulguru 5-10 dk. haşlayın, süzün. Sarımsakları tuz ile bir havanda dövün. Kuru soğanı yemeklik doğrayıp tavada az sıvıyağda soteleyin. Ocaktan alıp içine tavuk etini, sarımsağı ve bulguru koyun. Tencerenin içine haşlama tavuk suyunu ekleyin. Kısık ateşte 30 dk. pişirin. Bu arada sos malzemesini dereotunu kıyarak karıştırıp çırpın. Dolmaları servis tabağına alıp üzerlerine bir tatlı kaşığı sosdan gezdirin.
Alıntıdır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder