Beyaz Soslu Profiterol Yapımı

Hamuru için:
500 gr süt (veya 250 gr su)
10 gr tuz
350 gr un
225 gr tereyağı
10 adet yumurta

Kreması için:
500 gr süt
100 gr tozşeker
30 gr un
40 gr nişasta (veya un)
4 adet yumurta sarısı
vanilya
200 gr süt kreması



Yapılışı: Süt ve tereyağını tencereye alıp ocağa koyun, kaynamaya başlayınca unu ve tuzu ilave edip kaşıkla hızlıca karıştırarak katı bir hamur elde edin. 3-4 dakika kadar kısık ateşte hamuru sürekli karıştırarak pişirin. Daha sonra hamuru soğumaya bırakın. Hamur ılınınca miksere 1-2 sn kadar çırpın sonra teker teker yumurtaları ilave edin. (Makine hızlı devirde çalışacak ve yumurtalar birden konmayacak.) Koyu krema kıvamında bir hamur elde etmelisiniz. Daha sonra hamuru sıkma torbasına doldurup yağlı kağıda serili tepsiye küçük toplar halinde sıkın. (Eğer sıkma torbası yoksa kaşıkla top top konabilir.) Önceden ısıtılmış 160 dereceli fırında hamur tamamen kuruyana kadar pişirin.
Kreması için;
Tüm kuru malzemeyi tencereye alın ve harmanlayın. Azar azar süt ilave edip karıştırın. Sonra sürekli karıştırarak iyice kaynayana kadar pişirin. Krema ılınınca içine süt kremasını ve bir küçük kahve fincanı tahini ilave edip çırpın. Biraz donması için buzdolabına koydun.
Profitorolu hazırlamak için; soğumuş hamurların altından ufak bir delik açıp (hafifçe bastırınca hemen kırılıyor) hazırlanan kremadan bir miktar sıkma torbasına alın. Hamurların içine ve üzerine kremadan gezdirip, afiyetle yiyin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder