6 kişilik
Malzemeler
1 kase pirinç
2 yemek kaşığı tereyağı
2 kase et suyu
400 gram kuzu eti
Kuş üzümü
Karabiber, tuz
Hamuru için:
2 adet yumurta
4 yemek kaşığı yoğurt
100 gr margarin
1 paket kabartma tozu
Tuz
Aldığı kadar un
Yapılışı: Etli yufka böreğinin pilavının yapımına ilk olarak etlerin haşlanması gerekir .Etler haşladıktan sonra et suyu ile pilavın yapımına başlanabilir. Tereyağını pilav tenceresinde eritin ve pirinçleri yağda 3-4 dakika kavurun. Haşladığımız et suyundan 2 kasesini pirinçlerin üzerine ekleyin, yarım yemek kaşığı da tuz katıp kapağını kapatın. Pilav tam olarak pişmeden, hala diriyken ocaktan alın. Didiklediğiniz haşlama eti, kuş üzümünü ve karabiberi pilav ile iyice harmanlayın. Hamurun yapımı: Tüm malzemeleri karıştırarak hamurunuzu yoğurun. Hamuru biri küçük biri büyük iki parçaya ayırın. Büyük olanı 3 mm kalınlığında açıp kabın tabanına, kenarları da kapatacak şekilde güzelce yerleştirin .İçine pilavı boşaltın. Hamurun küçük parçasını da aynı şekilde açıp pilavın üzerine kapatın. 200 derece ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin. Ters çevirip servis yapın.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder