Tavuklu Börek Yapımı

Malzemeler (8 kişilik)

Hamuru İçin:
2 çorba kaşığı tereyağı
1 su bardağı yoğurt
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
Aldığı kadar un

Harcı İçin:
3 yemek kaşığı tereyağı
2 adet tavukgöğsü
1 adet kuru soğan
1 adet büyük patates
2 adet sivri biber
Tuz ve karabiber

Üzeri İçin:
Yumurta sarısı

Yapılışı: Kuru soğanı yemeklik doğrayın.Tavukları şeritler halinde kesin.Patatesi rendeleyin.Yayvan bir tavada 3 yemek kaşığı yağı kızdırıp tavukları 3 dakika pişirin.Daha sonra içine doğranmış soğanları ilave edip, pembeleşinceye kadar soteleyin. Sonra içine rendelemiş patatesleri koyup 3 dakika kavurup, kırmızı pul biberi, tuzu, karabiberi ekleyip yine kavurun.
Pişen harcı soğuması için yayvan bir tabağa alın.Derin bir kaba erimiş tereyağını, yoğurdu, kabartma tozunu, tuzu ve hamur kulakmemesi kıvamına gelene kadar unu azar azar ilave edip yoğurun.Hamuru sonra 10 eşit bezeye ayırın.Bezeleri merdane yardımı ile ince olarak açın. 5 yufkayı yağlanmış tepsiye yayıp üzerine soğuyan harçtan ekleyip diğer yufkaları üzerine kapatın.Böreklerin üzerine bir fırça yardımı ile yumurta sarısı sürüp önceden200 derecede ısıttığınız fırında 35 dakika pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder