MALZEMELER
1 su bardağı köftelik bulgur
1 adet soğan
5 dal taze soğan
Yarımdemetmaydanoz
1 portakalın rendelenmiş kabuğu
4 çorba kaşığı nar ekşisi
1 çorba kaşığı limon suyu
5-6 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı biber salçası
4 adet buz parçası (küp şeklinde)
Tuz, karabiber, pul biber, kimyon, kişniş
Yapılışı: Derinbir kabıniçine bulguru aktarın.Üzerine rendelenmiş soğanı, salçaları, tuz ve baharatını ekleyin.Enson buz parçalarını da ilave edin. İyice yoğurun.Bulgur iyice şişince kıyılmış yeşillikleri,nar ekşisi, limonu rendelenmiş portakal kabuğu ve zeytinyağını ekleyin.Tekrar yoğurun. Marul yaprağı ve dilimlenmiş limonile servise sunun.
Bu Site Sizlerin..
Blog Archive
- Haziran (16)
- Mayıs (65)
- Kasım (1)
- Ağustos (65)
- Temmuz (69)
- Haziran (32)
- Nisan (4)
- Mart (58)
- Şubat (266)
- Ocak (1)
- Eylül (79)
- Aralık (23)
- Kasım (36)
- Ekim (145)
- Eylül (211)
- Ağustos (204)
- Temmuz (67)
- Haziran (55)
- Mayıs (61)
- Nisan (141)
- Mart (174)
- Şubat (235)
- Ocak (264)
- Aralık (527)
- Kasım (426)
- Ekim (34)
Labels
- APERATİFLER
- BAKLAGİLLER
- BÖREKLER
- CİĞER
- CORBALAR
- ÇİKOLATA
- Çörek
- DENİZ ÜRÜNLERİ
- DİĞER TARİFLER
- DOLMALAR - SARMALAR
- DONDURMA - KREMALAR
- DÜNYA MUTFAĞI
- DÜRÜM
- ekmek
- EKMEKLER
- ET YEMEKLERİ
- GAZETEDE ÇIKAN HABERLERİM
- İÇECEKLER
- KAHVALTILIKLAR
- KEKLER - PASTALAR vs..
- KIYMALI - KÖFTELİ
- KOMPOSTOLAR
- Krep
- Kup
- kuzu
- KUZUETİ
- lavaş
- MAKARNA - MANTI vs.
- MEYVELER
- MEZELER
- ORBALAR
- PEYNİR - YOĞURT
- PİDELER - PİZZALAR
- PİLAV - BULGUR
- Poğaça
- pratik
- PÜF NOKTALARI
- REÇEL - MARMELAT
- Sakatat
- SALATALAR
- SEBZELER
- SEVGİLİLER GÜNÜNE ÖZEL
- sos
- SOSLAR
- SUCUK-SALAM-SOSİS-PASTIRMA
- SUFLE
- SÜTLÜ TATLILAR
- TATLILAR
- TAVUK - HİNDİ vs..
- TURŞULAR
- TUZLULAR
- YEMEĞE DAİR..
- YUMURTA
- ZEYTİN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder