Bademli Un Kurabiyesi tarifi

6 kişilik
Malzemeler
1 çay bardağı toz haine getirilmiş çiğ badem
170 gram tereyağı
1,5 çay bardağı pudra şekeri
2 su bardağı un
1 paket vanilya



Yapılışı: Derin bir kabın içine unu koyup etrafına pudra şekerini dökün ve harmanlayın. Vanilya ve toz bademleri de üzerine ilave edip içine tereyağını koyup. Yavaş yavaş yoğurmaya başlayın. Bu karışım önceleri toparlanmayacak gibi görünse de elinizin sıcaklığıyla yağ ve şeker eriyip hamuru toparlayacaktır. Yoğurmaya devam edin. Bu hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp şekil verin. İstenirse açıp kurabiye kalıplarıyla kesip hazırlanabilir. Fırın tepsisine dizip 190 derecedeki fırında 10 dakika pişirin. Fazla pişirmeye gerek yok beyaz olmalı kurabiyeler. 5 dakika kadar soğutup servis yapın.


Alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder