Buğday Çorbası Tarifi
Malzemeler (6 Kişilik)
1 su bardağı buğday
1 su bardağı nohut
Yarım su bardağı kuru fasulye
Yarım su bardağı dondurulmuş mısır
1 su bardağı yoğurt
1 soğan
2 çorba kaşığı tereyağı
1’er çay kaşığı kırmızı pul biber ve nane
6 su bardağı su yada et suyu
Yapılışı:
Akşamdan ayrı ayrı kaplarda ıslatmaya bıraktığınız, buğday, nohut ve kuru fasulyeyi süzün, üzerine suekleyip30dakika kadar pişmeye bırakın. Buğdaylar pişince çorbanın içine mısırları ilave edip10dakika kaynatın. Çırpılmış yoğurdu da çorbanın suyundan ekleyerek ılıştırın ve tencereye dökün. Bu arada ayrı bir yerde çok ince kıyılmış soğanı tereyağında 5 dakika kavurun. Servis yapmadan önce çorbanın üzerine dökün. Sonrasında kırmızı pul biber ve naneyi gezdirin. Sıcak sıcak sofraya getirin.
Alıntıdır.
Etiketler:
buğday,
buğday çorbası,
CORBALAR,
çorba,
tarif
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder