Cevizli Kuş Yuvası Yapımı

Malzemeler 1 su bardağı un 1 adet yumurta 1 tatlı kaşığı yoğurt 1/2 limonun suyu 1/2 çay kaşığı tuz 400 gr. ceviz 1/2 su bardağı nişasta Şerbeti için: 2 su bardağı toz şeker 1.5 su bardağı su 1/2 limonun suyu Hazırlanışı Un, yumurta, yoğurt, limon suyu ve tuzla; su ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlayıp 10 dakika dinlendirin. Hamuru bezelere ayırıp nişastayla ince açın. İçine dövülmüş ceviz serpin, rulo şeklinde sarıp dilimleyin. Üzerine erimiş tereyağı dökün. 200 derece fırında pişirin. Su ve toz şekeri kaynatın, limon suyunu da ekleyip bir-iki taşım kaynatın. Sıcak şerbeti soğuk tatlıya dökün. Alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder