Ciğer Dürüm

Malzeme listesi - Yarım kg kuzu ciğeri - 250 gr kuyruk yağı - 1 yemek kaşığı nane - 1 tatlı kaşığı kimyon - Yarım yemek kaşığı toz kırmızıbiber - 4-6 adet lavaş ekmeği Salata malzemesi için; - 4 adet domates - 2 adet orta boy kuru soğan - Yarım demet maydanoz - 1 tatlı kaşığı sumak - 1 çay kaşığı tuz - 1 çay kaşığı kırmızıbiber - 1 çay kaşığı nane - 1 çay kaşığı kimyon Hazırlanışı Çok küçük doğranmış ciğer ve kuyruk yağı, bir parça ciğer, bir parça kuyruk yağı sıralamasıyla ince şişlere geçirilir. Şişler mangal ateşi üzerinde çevrilerek pişirilir. Salata için küp şeklinde doğranmış domates, piyazlık doğranmış ve sumakla karıştırılmış soğan, sapları ayıklanmış maydanoz karıştırılır. Mangalda pişen ciğerler şişten çıkarılıp lavaşların, salata malzemesi de ciğerlerin üzerine yerleştirilir. Ciğerlere kırmızıbiber, nane, kimyon ve tuz serpildikten sonra lavaş ekmekleri dürüm yapılarak servise sunulur. Alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder