Etli Karalahana Dolması Yapımı
6 Kişilik
Malzemeler
2 demet karalahana
250 gram orta yağlı
dolmalık kıyma
2 su bardağı osmancık pirinç
Bir buçuk kg beyaz kuru soğan
50 gram iç yağı (kuyruk yağı)
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı yenibahar
1 su bardağı zeytinyağı
Yapılışı
BİR tencereye bol su koyup ocağa oturtun. Su kaynamaya başladığında temizlenmiş karalahana yapraklarını içine atıp 7-10 dakika süreyle haşlayın. Çıkarır çıkarmaz soğuk su dolu bir kaba koyun. Soğuduktan sonra sudan alın. Kıymayı derin bir kaba alıp üzerine ayıklanıp yıkanmış 2 su bardağı osmancık pirinci ilave edin. İnce kıyılmış beyaz kuru soğan ı ve iç yağı üzerine ekleyin. Zeytinyağı hariç kalan malzemeyi da harca katıp yoğurun. Lahana yapraklarını hazırladığınız harçla doldurup sarın. Dolmaları tencereye dizip üzerini geçecek kadar soğuk su ile zeytinyağını ekleyin. Ocağa oturtup kanayana kadar orta ateşte tutun. Kaynadıktan sonra kısık ateşte 30 dakika daha pişirin. 10 dakika dinlendirip, dilerseniz sarmısak lı yoğurtla servis edin.
Alıntıdır.
Etiketler:
DOLMALAR - SARMALAR
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder